×

Blog

Taart voor Bart

De laatste maanden heb ik een heleboel prachtige taarten mogen maken, Het is altijd heel leuk om van een aantal ingrediënten een mooi eind exemplaar te maken waar andere mensen van mogen genieten. Voor alle taarten die ik maak heb ik in mijn hoofd een plaatje van hoe het moet worden.
Maar zo af en toe wil ik een taart maken waar ik langer over na denk en in dit geval zelfs afmetingen op papier zet. Omdat dit een taart was met een verhaal en uiteindelijk een taart werd waar ik heel trots op ben leek het me mooi om daar een stukje over te vertellen. De taart heb ik gemaakt voor Bart, Bart is mijn zwager en is vandaag (28feb) 50 jaar geworden.
In normale omstandigheden zou dat groots gevierd worden, met gezelligheid, taart en veel visite.
Maar ja nu is alles anders, net als bij elke verjaardag van het afgelopen jaar.
Bart en ik hebben een aantal dingen gemeen, we houden allebei van koken, kijken graag F1 en genieten allebei heel erg van een glaasje goede whisky op zijn tijd. En daar kwam direct het idee voor de verassing om de hoek kijken. Ik wilde een taart maken in de vorm van een whisky fles.
Dus dat was het plan. Ik wilde dat het etiket ook eetbaar zou zijn en dus riep ik de hulp van mijn broer in. Hij is machtig goed met de pc en heeft het etiket aangepast voor Bart zijn verjaardag.  

Vrijdagavond ben ik begonnen met het bakken van de cake, in dit geval werd het een Red Velvet cake.
Deze heb ik zaterdag gevuld met citroen crème, karamel, hazelnoten en stukjes chocola. Het moest natuurlijk wel een uitbundige vulling worden.
Ik heb het houten kistje en de fles apart van elkaar gevuld en afgesmeerd. Op deze manier had ik alle ruimte om de fles zijn juiste vorm te geven. Nadat ik de fles had bekleed kon deze in het kistje gelegd worden.
Toen begon het spannendste deel voor mij, het verven van de fles. Dat is iets wat ik niet vaak doe en het over doen als je niet tevreden bent is geen optie. Gelukkig heeft het goed uitgepakt en kon ik het etiket op de fles plakken.
Daarna de chocolade snippers toegevoegd, wat details toevoegen aan het kistje en het cakeboard nog aankleden en de taart was eindelijk klaar!

Nou ja, bijna klaar dan. Ik ben inmiddels een mini beetje opgeleid in het maken van foto’s.
Dankzij tips van mijn broer heb ik goede materialen om mijn creaties op de gevoelige plaat te zetten.
Bij deze taart was het nog meer dan anders even zoeken naar het hoe en wat, want een ‘standaard’ taart is het natuurlijk niet. Maar al met al ben ik super trots op de taart en de foto’s.

Vanmorgen al vroeg op pad om de jarige Abraham te verassen, en verast was hij zeker.
Ik zeg missie geslaagd!!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

De afgelopen weken is er een hoop verandert in mijn taarten land.
Het begon met het ontwerpen van nieuwe visitekaartjes, Mijn broer Gertjan heeft een heleboel ideeën op me afgevuurd en eigenlijk vond ik ze allemaal mooi. Maar samen met mensen die er duidelijk meer verstand van hebben als ik, is er een prachtig nieuw visitekaartje ontstaan
Toen kwamen er zelfs stikkers een prachtig filmpje en als klap op de vuurpijl deze prachtige nieuwe site!
Naast het ontwerpen van websites, stikkers en visitekaartjes is Gertjan ook briljant in het maken van foto’s. Ik kan best leuk taarten maken maar die vervolgens mooi op de foto zetten… nee, niet mijn sterke punt. Dus ook dat mocht aangepakt worden. De camera had ik al, een fotostudiootje werd aangeschaft en ik mocht een korte cursus volgen bij chef foto ook wel bekend als Gertjan.
De eerste keer dat ik zelf een foto moest maken met alle tips die ik had gekregen was een grotere uitdaging en meer zenuwslopend dat het maken van de taart zelf. Na het maken van de foto’s gaan ze vaak eerst nog even door de controlepost bij Gertjan en mijn lieve (schoon)zus Aranka. Zij hebben er duidelijk meer zicht op, ik heb nog veel te leren in foto land. Met hun tips, tricks en adviezen kom ik er wel.

Liefs Margreet.

The baking off

Ieder z’n hobby

Lieve allemaal
Een aantal weken geleden kwam mijn broer en bouwer van de website gezellig langs.
Los van een gezellige tijd samen was het doel om foto’s te maken van hoe ik een taart maak.
En daar stonden we dan, allebei druk met onze eigen hobby.
Na een paar uurtjes knutselen had ik een mooie taart en Gertjan mooie foto’s.
Het krijgen van goede foto’s is wel een stuk ingewikkelder dan het maken van een taart, tenminste als je het mij vraagt.
Hij stond op stoelen, schoof met tafels en stond in allerlei bijzondere poses om aan het eind van de dag van de +/- 300 foto’s die hij had gemaakt 66 goede over te houden.
Alle respect voor fotografen maar ik houd het lekker bij mijn taartjes.

Met de taartjes gaat het top! wekelijks kan ik lekker makken en freubelen.

Tijd voor iets nieuws!

Mijn laatste berichtje hier was van 12 februari 2012!

Oeps, ik kan wel zeggen dat er in de tussentijd van alles is gebeurd.
Het kleine nichtje waar ik in m’n vorige post over sprak gaat zelfs al bijna naar school.
Niet alleen mijn vorige post was wat oud maar ook de site was volgens de geleerden aan vervanging toe.
Op een gewone doordeweekse avond werd ik door mijn lieve grote broer uit Groningen gebeld dat ik even op het administratie gedeelte van mijn site moest kijken. Daar was ik al veel te lang niet geweest, ik moest hem zelfs vragen naar mijn eigen inlog code.

Maar goed, toen ik er eenmaal was, was de verassing groot. Hij heeft gewoon een hele nieuwe site voor me gebouwd. Wat was ik verast! Nu is hij af en ik ben trotser dan trots, niet alleen op mijn site en taarten maar ook enorm op m’n lieve broer!

Bedankt gozer!
Nu ga ik zeker weten vaker mijn taarten posten en jullie lastig vallen met mijn verhaaltjes.

Liefs Margreet.

Hoog tijd,

Hoog tijd voor een berichtje, ik zag dat mijn vorige bericht al weer veel te lang geleden is dus zal ik al mijn trouwe lezers weer eens op de hoogte brengen van alles wat ik doe.
Natuurlijk ben ik druk met het maken van de taarten, ik heb alweer een heleboel foto’s klaar staan om online gezet te worden. maar mijn technisch versatnd laat me op dit moment in de steek dus het is me nog niet gelukt ze daadwerkelijk te uploaden.
Gelukkig is mijn grote lieve broer wel zo handig en gaat hij voor mij uitzoeken waar het probleem zit.
Tegen de tijd dat iedereen ontdekt heeft dat er weer een nieuw stukje op de site staat zullen de foto’s er vast ook wel op staan.

De afgelopen weken heb ik ontzettend veel verschillende taarten gemaakt, op de 1 ben ik bere trots, aan de ander had ik graag wat langer gewerkt. maar over het algemeen ben ik blij met alles wat ik heb afgeleverd.
Gelukkig waren de ‘klanten’ heel blij met de taarten en daar gaat het toch om.

In het voorjaar van 2011 heb ik samen met mijn neefjes en nichtje Dennis,Rick en Mirjam een taart gemaakt voor hun toen nog ongeboren broertje of zusje. De taart was prachtig en erg lekker.
Op 20 December 2011 is hun fantastische zusje Lisa geboren en mocht ik de traktaties maken voor op school.
Broers en zus hebben trots het lekker uit gedeeld en de foto’s zijn erg leuk voor later.

 

Update

Druk druk druk, het maken van taarten neemt steeds meer van mijn vrije tijd in beslag en i love it.
Voor deze week staan er 2 taarten en een feest met 9 meiden op de planning.
Dat betekent dat mijn keukenmachine en oven overuren draaien en mijn creatieve brein geprikkeld blijft.

Ik heb ook de laatste foto´s van creaties online gezet, en dat zijn er nogal wat, een mooie Dikkie Dik taart met cupcakes Waar ik heel trots op ben.
De prinsesen taart heb ik gemaakt voor mijn nichtje mirjam toen zij 5 jaar werd, er zijn weinig dingen mooier dan die stralende oogjes als ze de taart ziet.
Daar sta ik graag een paar uurtjes voor in de keuken.

Liefs Margreet

Nieuw berichtje

Hoog werd wel weer eens hoog tijd voor wat nieuws op de site.
Het taarten maken gaat erg goed, ik heb er zo´n plezier in dat ik steeds op zoek ga naar een reden om een taart te maken.
Ik zou als ik de tijd er voor zou hebben zelfs wel een taart willen bakken voor de konijntjes van de overburen. Gewoon om een reden te vinden lekker in de keuken te staan en weer wat nieuws uit te proberen.
De meeste vrouwen zouden wel een inloopkast willen hebben vol met kleding…. als ik mocht kiezen zou ik een inloopkast met taartdecoratie spullen en betere optie vinden, inmiddels verzamel ik steeds meer handige tools om het decoreren van taarten een stukje makkelijker te maken. enige nadeel is de ruimte die het inneemt. het meest trots ben ik op mijn mooie nieuwe profesionele keukenmachine. een super ding is het.

Ondertussen heb ik al flink wat mooie creaties gemaakt, vooral de taart voor de nieuwste aanwist van de familie is heel mooi geworden. De foto´s staan online dus neem gerust een kijkje.

Ik brei er maar eens een eind aan want de oven verteld me dat de taart klaar is. hoog tijd om deze te vullen en er weer wat moois van te maken.

Tot snel.
Liefs Margreet

Welkom op mijn site

Welkom op mijn site margreets-taarten.nl. Het leken Gertjan en Wietske wel een leuk  idee om mij een site te geven voor de verkoop van mijn zelfgemaakte taarten. En daar ben ik ze erg dankbaar voor. Ik maak al twee jaar taarten en heb er mijn hobby van gemaakt. Ik krijg steeds meer inspiratie. Heb voor elke gelegenheid wel een idee.  Ik maak de taarten met veel liefde en dat is dan ook wel te zien. Ze zijn er in alle maten, van groot naar klein, breed en smal. Voor geboortes, verjaardagen en trouwerijen. Je zegt het maar en ik maak er een voor de gelegenheid die jij graag wilt zien.  Op mijn site kunnen jullie zien welke taarten ik, bijvoorbeeld, al gemaakt heb. De prijs is in overleg en ze zijn er al vanaf €17,50.

Ik zou zeggen; kijk even rond en vergeet niet te bestellen. Voor vragen kan je altijd contact met mij op nemen.